attention!

Verstoorde telefonische dienstverlening

Het telefoonsysteem van de Stad ondervindt momenteel technische storingen. Het is daarom soms moeilijk om telefonisch contact op te nemen met de verschillende diensten. U kunt uw documenten wel steeds online en op het burgerportaal Externe site MyBXL aanvragen, of een afspraak maken.

 

Podcasts 'Girls Make The City'

In 2022 lanceerde de Stad Brussel een projectoproep rond gender en stedenbouw. Eén van de winnende projecten was Girls Make The City van de vzw ZIJkant en Wetopia.

Het idee van Girls Make The City was om te spreken met 25 jonge vrouwen met heel verschillende interesses en achtergronden over een stukje Brussel dat ze delen: het skatepark aan de Kapellekerk en omgeving, en samen bedenken hoe hun stad een meer inclusieve plek kon worden.

Gender en de openbare ruimte

De voorstellen van de vrouwen werden in aanbevelingen gegoten voor stadsplanners en een team van architecten ging aan de slag met enkele ideeën. Het project leidde ook tot 4 podcasts waarin Elena Dikomitis via tweetalige portretten de grote thema's belicht die tijdens het project naar voren kwamen. De podcasts van Girls Make The City zijn hier te beluisteren:

Gemaakt 13/03/2023 (bewerkt op 13/03/2023)
Podcasts 'Girls Make The City'