attention!

Verstoorde dienstverlening op donderdag 5 oktober

Door syndicale acties is de dienstverlening aan de verschillende loketten van het Administratief Centrum Brucity en de verbindingsbureaus verstoord op donderdag 5 oktober 2023. U kan uw documenten steeds online en op het burgerportaal Externe site MyBXL aanvragen, of een afspraak maken. Ook de MIVB verwacht hinder op haar net: Externe site nationale betoging.

 

Stad Brussel sluit overeenkomst met Solar Impulse Foundation

Op woensdag 19 februari 2020 ondertekende de Stad Brussel een overeenkomst met de Solar Impulse Foundation. Deze stichting zet zich in voor het identificeren en beoordelen van 1.000 schone technologieën die een positieve ecologische en sociaal-economische impact hebben.

De Stad Brussel heeft vorig jaar al de 'klimaatnoodtoestand' uitgeroepen. Om hierop een antwoord te bieden, verenigt de Stad zich onder andere met de Solar Impulse Foundation. Deze stichting is genoemd naar het zonnevliegtuig waarmee Bertrand Piccard de wereld rond vloog.

De samenwerking zorgt voor uitwisseling over ecologische, sociale, economische en technologische innovaties. Deze innovaties bieden onmiddellijk oplossingen voor het bouwen aan een groene en veerkrachtige stad.

Dankzij de samenwerking krijgen Brusselse start-ups en bedrijven die duurzame en innovatieve oplossingen ontwikkelen het Solar Impulse Efficient Solution-label. Zo kunnen ze hun zichtbaarheid en dus ook hun positieve impact op het milieu aanzienlijk vergroten.

Gemaakt 19/02/2020 (bewerkt op 21/02/2022)
Stad Brussel sluit overeenkomst met Solar Impulse Foundation