Steun aan Vahid Afkari en Dorgelesse N'guessan

De Stad Brussel 'adopteert' opnieuw 2 mensen in gevaar: Vahid Afkari en Dorgelesse N'guessan. Deze dubbele adoptie maakt deel uit van de deelname van de Stad aan het label Lichtstad (Ville Lumières) van Amnesty International, een netwerk dat steden en gemeenten samenbrengt die opkomen voor de vrijheden, waarden en rechten die de basis vormen van de democratie.

Via het netwerk Lichtstad kan een gemeente één of meer mensen in gevaar adopteren. Op 5 december 2022 heeft de Stad Brussel twee nieuwe personen in gevaar geadopteerd: Vahid Afkari en Dorgelesse N'guessan.

Vahid Afkari en Dorgelesse N'guessan

Externe site Vahid Afkari, een Iraniër die werd gearresteerd na zijn vreedzame deelname aan nationale protesten, is herhaaldelijk gemarteld en mishandeld. Vahid zit momenteel een gevangenisstraf van meer dan 30 jaar uit.

Externe site Dorgelesse N'guessan, een Kameroense kapster en alleenstaande moeder, werd gearresteerd tijdens een demonstratie in Douala in 2020. Dorgelesse was de kostwinner voor haar wanhopige familie.

Hoe steunen?

Schrijfmarathon

Neem deel aan de Schrijfmarathon van Amnesty International. Voor Vahid of Dorgelesse, en andere personen in gevaar, teken!

Alle petities vindt u hier: Externe site Schrijfmarathon

Internationale Dag van de Mensenrechten in het Stadhuis (zaterdag 10 december 2022)

De Stad nodigt u uit op zaterdag 10 december 2022 in de Militiezaal van het Stadhuis, vanaf 16u30, om deze petities te ondertekenen maar ook om te luisteren naar getuigenissen, een klein concert van Baï Kamara Jr, een vriendschapsdrankje,...

Inschrijving: Externe site Internationale Dag van de Mensenrechten op het Stadhuis

Steun aan Vahid Afkari en Dorgelesse N'guessan

Gemaakt 06/12/2022 (bewerkt op 07/12/2022)
Steun aan Vahid Afkari en Dorgelesse N'guessan