Street art-muur in het kader van Balkan Trafik

De Bulgaarse kunstenaar Bozko werd ter gelegenheid van het festival Balkan Trafik 2018 en in samenwerking met de Stad Brussel uitgenodigd om een muurschildering te realiseren in de Kaaienwijk. Het werk aan de Timmerhoutkaai 7 werd op woensdag 18 april 2018 ingehuldigd.

Sinds meer dan 10 jaar zet Balkan Trafik de Balkan-cultuur op de kaart in het hartje van Brussel. Ieder jaar wordt de nadruk gelegd op een bepaalde kunstvorm. Deze 12de editie is gericht op street art tijdens een 'Urban Chapter' in samenwerking met Lezarts Urbains.

Voor deze gelegenheid heeft de Stad Brussel voorgesteld om een kunstenaar uit de Balkan uit te nodigen om een muurschildering op een gevel van de stad te realiseren in het kader van het Street Art Parcours. De Bulgaarse kunstenaar Bozko werd hiervoor uitgekozen. Hij is vooral bekend voor zijn enorme kunstwerken en zijn wereld gevuld met ingebeelde personages met vreemde maar schattige allures.

De street art-muur werd gerealiseerd op de gevel van een privéwoning. De eigenaars hadden zich vorig jaar kandidaat gesteld na de oproep van de Stad aan eigenaars om hun gevel(s) op te nemen in het Street Art Parcours.

Meer info:

Gemaakt 17/04/2018 (bewerkt op 04/05/2018)
Street art-muur in het kader van Balkan Trafik