Maatregelen coronavirus

De Stad Brussel heeft verschillende beslissingen genomen om de maatregelen van de federale regering in de strijd tegen het coronavirus (Covid-19) te respecteren. Meer info: maatregelen Stad Brussel tegen coronavirus. Belangrijk! Toegang Administratief centrum & verbindingsbureaus: alle burgers worden gevraagd om alleen te komen, maximaal 15 minuten voor het tijdstip van de afspraak, een mondmasker te dragen (verplicht), en de handen te desinfecteren.

 

Stripmuur Rik Ringers gerenoveerd

De stripmuur van Rik Ringers in de Bijstandstraat is volledig gerestaureerd, als onderdeel van het renovatieplan van de striproute.

Het fresco van Rik Ringers (Ric Hochet) werd ingehuldigd in 1995. Door de tijd en vandalisme raakte de muur echter beschadigd, zodat een renovatie zich opdrong. Het werk van Tibet werd helemaal opnieuw geverfd, als prioriteit binnen het renovatieplan voor de muren van de striproute. Het doel van de stad is om een dozijn muren van de striproute per jaar te renoveren. Sommige worden eenvoudig schoongemaakt, andere volledig opnieuw geverfd.

Volgende video toont hoe de stripmuur van Rik Ringers gerestaureerd werd (de video bevat geen dialoog of tekst):

,

Gemaakt 25/05/2018 (bewerkt op 28/05/2018)