Overslaan en naar de inhoud gaan

Tentoonstelling. Jules François Crahay

Locatie:
Mode & Kant Museum
Violetstraat 12 - 1000 Brussel
Periode:
vrijdag 23 februari 2024 - zondag 10 november 2024
Categorie:
Tentoonstelling

Van 23 februari tot 10 november 2024 in het Mode & Kant Museum.

Dankzij nieuw onderzoek wijdt het museum voor het eerst een tentoonstelling aan Jules François Crahay. Een uitstekende gelegenheid om deze onterecht vergeten couturier te (her)ontdekken.

Wie is Jules François Crahay?

Jules François Crahay begint zijn carrière in Luik en maakt vervolgens naam in de wereld van de Parijse haute couture. In 1959 wordt zijn eerste collectie voor Nina Ricci overladen met lof, waarna de opdrachten toestromen. De pers vergelijkt hem zelfs met Christian Dior.

Zijn volgende collecties bevestigen verder zijn meesterschap, dat ook in de smaak valt bij beroemdheden zoals Claudia Cardinale, prinses Paola en Jackie Kennedy. Crahay gaat daarna aan de slag bij Lanvin, waar hij een veertigtal haute-couturecollecties en nog meer prêt-à-porter zal ontwerpen.

Tentoonstelling 'Back in the spotlight'

De tentoonstelling Jules François Crahay - Back in the spotlight overloopt de carrière van deze minder bekende Belgische couturier. Een zestigtal silhouetten, aangevuld met archiefmateriaal, brengen zijn unieke creatieve en onafhankelijke geest weer tot leven en openen nieuwe perspectieven.

Meer info?

Externe siteJules François Crahay

Vind alle culturele evenementen van het Brussels Gewest op visit.brussels
Geef uw evenementen meer zichtbaarheid door ze te registreren op www.extranet.brussels