Tentoonstelling. Myriam Louyest - Quelque chose du temps

Dit evenement is al voorbij

Van 14 september tot en met 13 december 2019 in het Archief van de Stad Brussel.

In het kader van de Open Monumentendagen op 14 en 15 september stelt Myriam Louyest tentoon in het Archief van de Stad Brussel: Quelque chose du temps is een hedendaagse kunsttentoonstelling die zich laat inspireren door de bijzondere context van het stadsarchief.

De installaties van Myriam Louyest zijn geïnspireerd door hun architecturale context, door hun geschiedenis en functie die ervoor zorgen dat bezoekers met andere ogen komen kijken. Toen ze het Archief van de Stad Brussel in 2010 ontdekte, was de beeldende kunstenares meteen weg van de magie en de poëzie die de gebouwen uitstraalden.

Gekerfde fragmenten, gesponnen garen, glazen, doeken of papier: haar creaties evoceren en suggereren Quelque chose du temps, du temps où l'on ne sera plus jamais, de laatste zin uit de roman Les années van Annie Ernaux (vertaald: dat het gaat om iets van de tijd waar we nooit meer zullen zijn). De kunstwerken van Myriam Louyest tonen de plek onder een heel ander daglicht en openbaren als het ware vergeten details.

Openingsuren

  • van maandag tot en met vrijdag van 8u tot 16u (dinsdag tot 18u)
  • Open Monumentendagen: zaterdag 14 en zondag 15 september van 11u tot 17u

AGENDA

 
Tentoonstelling. Myriam Louyest - Quelque chose du temps