Tentoonstelling 'Passage. Textiles & Rituals'

Van 15 maart tot en met 1 september 2024 in het Joods Museum van België.

Passage verkent de manier waarop het spirituele samensmelt met het seculiere leven, hoe ritueel wordt gecombineerd met het gewone en wat er gebeurt als het intieme en het collectieve met elkaar worden verweven.

De tentoonstelling is onderverdeeld in 3 complementaire delen. Het eerste dompelt ons onder in de wereld van Charlemagne Palestine. In navolging van de assemblages van Charlemagne Palestine, stelt het 2de deel van de tentoonstelling een dialoog voor rond textiel, waarbij de collecties van het Joods Museum van België, die van het Centre de la Culture Judéo-Marocaine en het werk van 4 hedendaagse kunstenaars samengebracht worden: Jennifer Bornstein, Richard Moszkowicz, Elise Peroi en Arlette Vermeiren.

Met een programma van performances onderzoekt het 3de deel de hedendaagse heropleving van geloven en rituelen. Hilal Aydoğdu, David Bernstein, Barbara Salomé Felgenhauer en Zinaïda Tchelidze onderzoeken de museale ruimte en creëren een intiem, zintuiglijk laboratorium in een poging de wereld opnieuw te betoveren.

Deel  

Vind alle culturele evenementen van het Brussels Gewest op visit.brussels

Geef een grotere zichtbaarheid aan uw evenementen door ze in te geven op www.extranet.brussels

Tentoonstelling 'Passage. Textiles & Rituals'