Maatregelen tegen coronavirus

De Stad Brussel heeft verschillende beslissingen genomen om de maatregelen van de federale regering in de strijd tegen het coronavirus (Covid-19) te respecteren. Meer info: maatregelen Stad Brussel tegen coronavirus.

 

Tentoonstelling. Roger Ballen - Ronny Delrue

Dit evenement is al voorbij

Van 14 november 2019 tot en met 14 maart 2020 in de Centrale for contemporary art.

De Centrale stel 2 nieuwe tentoonstellingen voor: Roger Ballen - The Theatre of the Ballenesque en Correspondences, een originele dialoog tussen Ronny Delrue en Roger Ballen.

Roger Ballen (1950), een Amerikaanse in Zuid-Afrika gevestigde fotograaf, maakt een Brusselse aanpassing van zijn project Ballenesque: The Theater of the Ballenesque. Dat project combineert diverse disciplines: fotografie, video en installaties die hij ter plaatse samenstelt met voorwerpen die hij in Brussel heeft gevonden.

Deze verkenning van het onbewuste ligt ook aan de oorsprong van de tentoonstelling Correspondences waarin Belgisch kunstenaar Ronny Delrue een aantal eigen foto's presenteert naast die van Roger Ballen waar hij grafisch op inspeelde. Verder omvat deze creatieve dialoog ook fotomontages waar beide kunstenaars aan samenwerkten.