attention!

Onderhoud MyBXL en telefonische bereikbaarheid

Door onderhoudswerken is het burgerportaal Externe site MyBXL niet beschikbaar van vrijdag 2 december om 13u tot en met zaterdag 3 december 2022 om 7u30. Op zaterdag 3 december zijn er nog onderbrekingen mogelijk. Door de verhuis van de diensten van de Stad Brussel naar het nieuwe Administratief Centrum Brucity (op 12 december 2022) kan de wachttijd voor een telefonisch antwoord ook tijdelijk langer zijn.

 

Tips tegen woninginbraken

Op 19 juni 2019 vindt de eerste Europese actiedag tegen woninginbraken plaats. Voor de preventiedienst Bravvo het ideale moment om enkele tips tegen woninginbraken tijdens uw vakantie te geven.

Vergeet niet dat uw buurman of buurvrouw waarschijnlijk uw beste bondgenoot is! Zij kennen de gewoonten in de buurt en kunnen verdachte activiteiten opmerken en melden. Uw buren kunnen gemakkelijk uw huis in de gaten houden en met een paar simpele zaken een indruk van aanwezigheid geven:

  • de post uithalen
  • de planten water geven
  • een vuilniszak voor de deur zetten op de dag van de ophaling
  • uw eigen auto of fiets voor uw huis parkeren
  • de rolluiken of gordijnen sluiten
  • een licht aansteken op het juiste moment
  • ...

Meer info:

Onderzoek op afspraak

De adviseur diefstalpreventie van Bravvo is ook op afspraak beschikbaar voor de inwoners en ondernemingen van de Stad Brussel die advies willen voor de beveiliging van hun gebouwen. De adviseur kan de woning bijvoorbeeld bezoeken voor renovatiewerken om te helpen bij de beveiliging en geeft ook advies over de fiscale aftrekmogelijkheden voor particulieren en zelfstandigen bij investeringen in beveiliging.

Woningtoezicht

Woningtoezicht tijdens lange afwezigheden (zoals vakanties) is een dienst van de politie Brussel Hoofdstad Elsene:

Gemaakt 22/05/2019 (bewerkt op 22/05/2019)