attention!

MyBXL niet beschikbaar van 20u tot 22u30

Op dinsdag 23 april 2024 zijn er onderhoudswerken aan het burgerportaal Externe site MyBXL. Het portaal en zijn tool om een afspraak te maken via deze website zijn daardoor niet beschikbaar van 20u tot 22u30.

 

Toegang tot een schoolstraat

Moet u met uw voertuig in een schoolstraat zijn? Dan kan u een toelating aanvragen.

De filters, zowel inzinkbare paaltjes als ANPR-camera's, die het verkeer verbieden door een C3-verkeersbord, maken de toegang tot de straat onmogelijk (24 uur per dag en 7 dagen per week).

De toegang is enkel mogelijk voor spoeddiensten (politie, brandweer,…), openbaar vervoer, taxi's, onderhouds- en afvalophaaldiensten.

Voor de filters met inzinkbare paal blijven deze zones met beperkte toegang ook toegankelijk voor bewoners, handelaars, instellingen en eigenaars van garages van de straat, mits aanvraag voor toelating. Deze filters zijn voorzien van technologie met nummerplaatherkenning en ze kunnen ook geactiveerd worden met een code.

Uren schoolstraten?

Maandag tot en met vrijdag van 7u30 tot 8u30 en van 14u45 tot 15u45, woensdag van 7u30 tot 8u30 en van 11u30 tot 13u, alle dagen van de week behalve tijdens officiële schoolvakanties.

Hoe aanvragen?

De aanvragen voor een toelating voor een schoolstraat gebeuren via:

camera@brucity.be

Reglement

Toegangsreglement tot de schoolstraten van de Stad Brussel (PDF, 212.31 KB)

Autoluwe schoolwijken?

Autoluwe schoolwijken