Maatregelen tegen coronavirus

De Stad Brussel heeft verschillende beslissingen genomen om de maatregelen van de federale regering in de strijd tegen het coronavirus (Covid-19) te respecteren. Meer info: maatregelen Stad Brussel tegen coronavirus.

 

Activiteiten en S Punten voor senioren

De Stad Brussel organiseert verschillende activiteiten voor en met senioren: animatie, workshops, conferenties, excursies en ontmoetingen tussen generaties.

De infobrochure ACT'3 met alle activiteiten en een administratieve gids met diensten en hulp voor senioren bij de Stad en het OCMW is op aanvraag te verkrijgen bij de dienst Senioren.

De senioren kunnen ook terecht in 7 S Punten voor activiteiten op maat. Deze S Punten zijn onthaalplaatsen voor senioren. Ze zijn elke dag open en de senioren kunnen er elkaar ontmoeten. Er worden vieruurtjes, gastentafels, spelen,... georganiseerd. De 7 S Punten voor senioren:

Bij grote evenementen verbindt een bus van de Stad Brussel de verschillende S Punten.

Kaart van de S Punten:

De dienst Senioren organiseert elk jaar ook de Internationale dag van de Senioren, met feesten en activiteiten voor 55-plussers.

De Stad Brussel is ook lid van het netwerk van de 'leeftijdvriendelijke steden' van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Een 'leeftijdvriendelijke stad' heeft aandacht voor het ouder worden van de bevolking en probeert op een actieve manier de gezondheid, deelname aan de samenleving en de veiligheid van senioren te verbeteren.