BE-Alert

BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee de overheid u kan verwittigen in een noodsituatie. Dat kan via sms, een e-mail of een gesproken bericht via een vaste telefoonlijn. 

Wat is BE-Alert?

Noodsituaties zijn bijvoorbeeld een brand, overstroming, stroomonderbreking,... Afhankelijk van de aard en omvang kan uw gemeente, provincie of de Minister van Binnenlandse Zaken via BE-Alert een bericht uitsturen met de nodige aanbevelingen voor uw veiligheid (bijvoorbeeld ramen en deuren sluiten bij een brand). Bij een sms krijgt u op basis van uw telefoonoperator een bericht van volgende afzender:

ALARM1789
1789

Hoe inschrijven?

Om een bericht te ontvangen moet u zich op voorhand inschrijven. Zo weet de bevoegde overheid wie ze moeten verwittigen op welke locatie. U kan verschillende adressen (thuis, werk,...) en verschillende telefoonnummers registreren. Inschrijven is gratis via:

Grote noodsituaties

Bij grote noodsituaties kan de overheid iedereen ook verwittigen die zich fysiek op een bepaalde plaats bevindt. De overheid stuurt het bericht dan naar iedereen in de gevarenzone.

Wat doen tijdens noodsituaties?

Wilt u meer weten over wat u kan doen voor, tijdens of na verschillende noodsituaties (terrorisme, overstroming, nucleair incident, storm, ozonpiek, chemisch ongeval Seveso-bedrijf,...)? Surf naar:

Volgende video toont de werking van BE-Alert (de video bevat gesproken tekst, ondertitels in het Nederlands en een achtergrondmuziek):

ZIE OOK

BE-Alert