attention!

Onderhoud MyBXL en telefonische bereikbaarheid

Door onderhoudswerken is het burgerportaal Externe site MyBXL niet beschikbaar van vrijdag 2 december om 13u tot en met zaterdag 3 december 2022 om 7u30. Op zaterdag 3 december zijn er nog onderbrekingen mogelijk. Door de verhuis van de diensten van de Stad Brussel naar het nieuwe Administratief Centrum Brucity (op 12 december 2022) kan de wachttijd voor een telefonisch antwoord ook tijdelijk langer zijn.

 

Wat doen bij een chemisch of industrieel ongeval?

De federale overheid heeft een campagne gelanceerd rond het risico van sevesobedrijven: weet u wat u moet doen bij een chemisch of industrieel ongeval?

Wat is een sevesobedrijf?

Sevesobedrijven zijn bedrijven waar men gevaarlijke stoffen produceert, verwerkt, behandelt, gebruikt of opslaat, bijvoorbeeld raffinaderijen, petrochemische ondernemingen, chemische fabrieken, aardoliedepots of opslagplaatsen voor explosieve stoffen. Ontdek hier de sevesobedrijven in uw buurt:

In België is elk sevesobedrijf verplicht om een strikte reglementering na te leven. Er vinden ook regelmatig controles plaats. Ondanks die strenge veiligheidsmaatregelen kan er altijd een ongeval plaatsvinden. Daarom is het belangrijk dat u weet wat u moet doen als er iets gebeurt.

Wat kan u doen?

Bij een ongeval in een sevesobedrijf is schuilen de beste manier om zich te beschermen. Volg deze 3 stappen:

  • Ga naar binnen en blijf binnen
  • Sluit ramen en deuren
  • Luister naar de media

Meer info:

Hoe gewaarschuwd worden?

Wilt u zo snel mogelijk gewaarschuwd worden bij een noodsituatie in een sevesobedrijf? Schrijf u dan in op:

Volgende video toont de campagne rond sevesobedrijven (de video bevat gesproken en geschreven tekst in het Nederlands):

Gemaakt 15/10/2021 (bewerkt op 15/10/2021)

ZIE OOK