Bibliotheek Bruegel opent 's avonds en in het weekend met Open+

De Franstalige bibliotheek Bruegel is voortaan ook toegankelijk buiten de normale openingsuren, na het werk of in het weekend, dankzij het systeem Open+ Bibliotheca.

Open+ is een geautomatiseerd openingssysteem dat een bibliotheek toegankelijk maakt op momenten dat er geen bibliothecarissen aanwezig zijn. U kunt er boeken ontlenen of gebruikmaken van een rustige werkruimte, in volledige autonomie.

Hoe werkt Open+ Bibliotheca?

  • de gebruiker van de bibliotheek registreert zich bij de bibliothecarissen, krijgt uitleg en ondertekent een handvest (beeldrechten, verantwoordelijkheden,...)
  • de gebruiker heeft toegang tot de bibliotheek met zijn of haar bibliotheekkaart, die na ondertekening van het charter is geactiveerd. Het aantal mensen dat in de bibliotheek aanwezig is, wordt automatisch geteld.
  • de gebruiker kan boeken raadplegen, ontlenen,...
  • een bewaking met camera's en een beveiligingssysteem zijn actief tijdens deze onbemande openingsuren
  • luidsprekers kondigen de sluiting van de bibliotheek aan een kwartier voordien en vervolgens om de 5 minuten. Er zijn nummers beschikbaar in geval van specifieke problemen (incident, politie, technische ondersteuning) en het alarm gaat af als er beweging is na sluitingstijd.
  • in geval van ongepast gedrag kan een melding worden gedaan via een online formulier

Openingsuren Open+

Bibliothèque Bruegel

Gemaakt 02/06/2022 (bewerkt op 01/02/2024)
Bibliotheek Bruegel opent 's avonds en in het weekend met Open+