attention!

Onderhoud MyBXL en telefonische bereikbaarheid

Door onderhoudswerken is het burgerportaal Externe site MyBXL niet beschikbaar van vrijdag 2 december om 13u tot en met zaterdag 3 december 2022 om 7u30. Op zaterdag 3 december zijn er nog onderbrekingen mogelijk. Door de verhuis van de diensten van de Stad Brussel naar het nieuwe Administratief Centrum Brucity (op 12 december 2022) kan de wachttijd voor een telefonisch antwoord ook tijdelijk langer zijn.

 

Bloemen en planten rond bomen

Een perkje bloemen en/of groen werd aangeplant aan de voet van bijna 300 bomen tussen de Jubelfeestbrug en de de Smet de Nayerlaan.

Uit ervaring met een gelijkaardig initiatief van het wijkcontract Bockstael bleek immers dat zo minder zwerfvuil op de openbare weg terechtkomt. Het is ook een samenwerkingsproject waarbij de wijkbewoners rechtstreeks betrokken zijn, want zij verbinden zich ertoe de bloemen- en plantenperkjes te onderhouden. Het idee komt voort uit een projectoproep van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Mozaïektegels

In een tweede fase en in samenwerking met de vzw GoodPlanet Belgium en het collectief Sarendip worden op de voetpaden nog ongeveer 100 mozaïekzones aangebracht. Deze mozaïektegels zetten de inwoners ertoe aan om hun vuilniszak tegen de gevel te plaatsen en niet aan de voet van de bomen.

Gemaakt 05/09/2018 (bewerkt op 26/04/2019)