Duurzaam wijkcontract Bockstael

Het wijkcontract Bockstael is het 15de wijkcontract in de Stad Brussel.

De projecten van de nieuwe infrastructuren en openbare ruimte, evenals de socio-economische acties (huisvesting, opleiding en tewerkstelling, jeugd, milieu en cultuur) worden in het basisdossier voorgesteld.

De uitwerking van dit programma steunt op een participatief proces die buurtbewoners, gebruikers en verenigingen uit de wijk samenbrengt door de opstelling van een Wijkcommissie, het organiseren van algemene vergaderingen en werkgroepen. De pv’s zijn hieronder te downloaden.

De studieperimeter van het duurzame wijkcontract Bockstael (PDF, 3.57 MB) situeert zich rond het Bockstaelplein en de spoorwegen (lijnen 28, 50 en 60) en strekt zich uit tussen:

  • het rondpunt Poesjkin en het metrostation Pannenhuis (Zuid)
  • de voetgangerstunnel Chambon en de oversteekplaats aan de Koninginnenlaan (Oost)
  • de Fransmanstraat en het huidige station Bockstael (Noord-West)

De stratenlijst:

De Stad Brussel, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en Beliris investeren meer dan 45 miljoen euro, over een periode van vier jaar, in de herwaardering van de wijk Bockstael.

Er worden twee bijkomende jaren voorzien voor de uitvoering van de werken (2018-2019). De dynamiek van het wijkcontract loopt door na een termijn van 4 jaar met het opstarten van de werven: heraanleg van de openbare ruimte en de woningbouw.

De agenda met activiteiten binnen het wijkcontract:

Voorstelling

Vergaderingen 2017 - jaar 4

Vergaderingen 2016 - jaar 3

Vergaderingen 2015 - jaar 2

Vergaderingen 2014 - jaar 1

Vergaderingen 2013 - jaar nul

Extra

Geanimeerde kaart wijkcontract Bockstael (30 september 2015) (de video bevat geen dialoog of tekst):

AGENDA

 

ZIE OOK