Sainctelettebrug afgesloten

Door een brand liep de Sainctelettebrug schade op. De brug richting Basiliek blijft om veiligheidsredenen tot nader order afgesloten. Alle info over alternatieve trajecten en omleidingen: Sainctelettebrug afgesloten (Brussel Mobiliteit)

Maatregelen coronavirus

De Stad Brussel heeft verschillende beslissingen genomen om de maatregelen van de federale regering in de strijd tegen het coronavirus (Covid-19) te respecteren. Meer info: maatregelen Stad Brussel tegen coronavirus. Belangrijk! Toegang Administratief centrum & verbindingsbureaus: alle burgers worden gevraagd om alleen te komen, maximaal 15 minuten voor het tijdstip van de afspraak, een mondmasker te dragen (verplicht), en de handen te desinfecteren.

 

Gratis studieruimten voor studenten

Het OCMW van de Stad Brussel stelt gratis studieruimten beschikbaar van studenten, om hun examens voor te bereiden of om hun cursussen op afstand te volgen.

Volgende studenten kunnen gebruikmaken van de ruimtes: jongeren ouder dan 16 jaar, op vertoon van hun studentenkaart.

Wanneer?

  • Van 19 april tot 30 juni 2021: van maandag tot en met zaterdag van 8u30 tot 21u.

Waar?

  • Laken: Emile Bockstaellaan 114
  • Neder-Over-Heembeek: Bruynstraat 225
  • Marollen: Spiegelstraat 7

Maatregelen coronavirus?

Volgende maatregelen zijn van kracht:

  • de toegang tot de studiezalen is beperkt tot personen die actief studeren of afstandsonderwijs volgen
  • het naleven van gezondheidsmaatregelen zoals het dragen van een masker, het respecteren van de fysieke afstand, het gebruik van de beschikbare hydroalcoholische gel is verplicht
  • samenscholing is niet toegestaan
  • het is verboden om te eten in de studiezalen

Meer info?

Het OCMW biedt ook een 'residentiële blokperiode' aan studenten in moeilijkheden (van 17 mei tot 30 juni 2021). Het project is gericht op studenten die sociale bijstand ontvangen en geselecteerd zijn op basis van prioritaire criteria:

Gemaakt 12/11/2020 (bewerkt op 12/05/2021)