attention!

Onderhoud MyBXL en telefonische bereikbaarheid

Door onderhoudswerken is het burgerportaal Externe site MyBXL niet beschikbaar van vrijdag 2 december om 13u tot en met zaterdag 3 december 2022 om 7u30. Op zaterdag 3 december zijn er nog onderbrekingen mogelijk. Door de verhuis van de diensten van de Stad Brussel naar het nieuwe Administratief Centrum Brucity (op 12 december 2022) kan de wachttijd voor een telefonisch antwoord ook tijdelijk langer zijn.

 

Premie voor de sterilisatie van huiskatten en honden

De Stad Brussel heeft voor inwoners van de Stad Brussel (1000, 1020, 1120 en 1130) een premie voor de sterilisatie van huiskatten en honden.

Sterilisatie van huiskatten

In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is de sterilisatie van katten verplicht. Aangezien deze ingreep duur kan zijn, helpt de Stad u en kent ze u een premie toe voor de sterilisatie van huiskatten:

  • 50 euro voor katers
  • 75 euro voor kattinnen

Sterilisatie van honden

De sterilisatie van honden wordt soms aangeraden door de dierenarts om verschillende redenen (bepaalde vormen van agressiviteit, bescherming tegen sommige kankers,...). Omdat deze ingrepen duur kunnen zijn, steunt de Stad u met een premie:

  • 100 euro voor mannelijke honden
  • 150 euro voor vrouwelijke honden

Reglement

Hoe aanvragen?

Om deze premie te krijgen, moet u het aanvraagformulier (PDF, 2.42 MB) invullen en het, met de gevraagde documenten, sturen naar:

ZIE OOK