Premie voor de vaccinatie van katten en honden

De Stad Brussel kent een premie toe voor de vaccinatie van katten en honden (huisdieren) door een dierenarts. De premie wordt toegekend aan elke persoon met een laag inkomen die gedomicilieerd is op het grondgebied van de Stad Brussel (1000, 1020, 1120 en 1130).

Waarom een premie?

Iedereen die een kat of hond aanschaft, neemt deze minimaal één keer per jaar mee naar de dierenarts. Bij deze gelegenheid onderzoekt de arts het dier, voert een gezondheidscontrole uit en vaccineert het dier indien nodig. Mensen met minder middelen vermijden dit jaarlijkse bezoek aan de dierenarts vaak. Eventuele ziektes worden niet gedetecteerd en de (herhalingen van) vaccinaties worden daarom niet uitgevoerd, wat het risico op ziektes verder verhoogt.

Hondenziekte (ziekte van Carré), leptospirose, leukose, kankers, verschillende parasieten en alle ziekten bij honden en katten zijn een bron van dierenleed. Om dat leed te voorkomen, moet u uw dier minimaal één keer per jaar aan een dierenarts laten zien (ter gelegenheid van de jaarlijkse vaccinatie).

Bedrag en voorwaarden

  • Voor honden is het bedrag van de gemeentepremie vastgesteld op 50 euro
  • Voor katten is het bedrag van de gemeentepremie vastgesteld op 60 euro

Het bedrag van de premie mag niet hoger zijn dan 100% van het bedrag van de rekening van de dierenarts.

Er kunnen maximaal 3 premies per jaar en per huishouden worden toegekend.

Reglement

Hoe aanvragen?

Om deze premie te krijgen, moet u het aanvraagformulier (PDF, 2.43 MB) invullen en het, met de gevraagde documenten, sturen naar (binnen een termijn van maximaal 3 maanden na de tussenkomst of het bezoek aan de dierenarts):

ZIE OOK