Overslaan en naar de inhoud gaan

Premie voor de identificatie van katten

Premie voor de identificatie van katten

De Stad Brussel kent een premie toe voor de identificatie en registratie van huiskatten. De premie wordt toegekend aan elke persoon die gedomicilieerd is op het grondgebied van de Stad Brussel (1000, 1020, 1120 en 1130).

Waarom een premie?

Het is verplicht om huiskatten te identificeren wanneer ze worden verkocht, weggegeven of wanneer ze naar het buitenland reizen. Deze verplichting dient om achtergelaten en verloren katten tegen te gaan. Sinds 1 november 2017 moet elke kat die na deze datum geboren wordt (en die niet op bezoek is voor minder dan 6 maanden) geïdentificeerd en geregistreerd worden voordat ze 12 weken oud is.

Een kat die 5 jaar geleden bij een eigenaar thuis is geboren (en haar hele leven thuis doorbrengt), hoeft daarom niet te worden geïdentificeerd. Deze kat kan echter wel weglopen. Het zal daarom erg moeilijk zijn om de eigenaar terug te vinden.

Niet alle katten ouder dan 3 jaar zijn noodzakelijkerwijs geïdentificeerd. Een geïdentificeerde kat is, net als een hond, een goed beschermd dier.

Bedrag en voorwaarden

Het bedrag van de gemeentepremie wordt vastgesteld op 50 euro.

Het mag niet hoger zijn dan 100% van het bedrag van de rekening van de dierenarts.

Er kunnen maximaal 3 premies per jaar en per huishouden worden toegekend.

Reglement

Hoe aanvragen?

Om deze premie te krijgen, moet u het aanvraagformulier (2.62 MB) invullen en het, met de gevraagde documenten, sturen naar (binnen een termijn van maximaal 3 maanden na de implantatie van de elektronische chip):