attention!

MyBXL niet beschikbaar van 20u tot 22u30

Op dinsdag 23 april 2024 zijn er onderhoudswerken aan het burgerportaal Externe site MyBXL. Het portaal en zijn tool om een afspraak te maken via deze website zijn daardoor niet beschikbaar van 20u tot 22u30.

 

Leçon de Mode: Jules François Crahay

Dit evenement is al voorbij

Op dinsdag 9 april 2024, om 18u30, in het Stadhuis van Brussel (Gotische zaal). In het Frans.

Leçon de Mode is een samenwerking tussen het Mode & Kant Museum en MAD Brussels - Mode and Design Center om de modekennis te promoten bij het grote publiek en professionelen.

Denis Laurent raakte eerder toevallig geïnteresseerd in Jules François Crahay door een stuk dat in 2018 in Parijs werd geveild. Waarom is dit Belgische genie van de haute couture in de vergetelheid geraakt? Na 5 jaar research vertelt Denis Laurent over zijn onderzoek om Jules François Crahay terug de plaats te geven die hem toekomt.

Kunsthistoricus Denis Laurent is curator van de tentoonstelling en wetenschappelijk verantwoordelijke van Externe site Jules François Crahay, Rediscovering a Grand couturier. Hij is professor designgeschiedenis aan de ENSAV La Cambre en de ULB. Sinds 2018 werkt hij voor de Musea van de Stad Brussel.

Reserveren

Verplichte reservatie:

Externe site Leçon de Mode: Jules François Crahay

Deel  

AGENDA

 

Vind alle culturele evenementen van het Brussels Gewest op visit.brussels

Geef een grotere zichtbaarheid aan uw evenementen door ze in te geven op www.extranet.brussels

Leçon de Mode: Jules François Crahay