Shopping en winkels

De Stad Brussel bestaat uit een aantal wijken met elk een bijzondere identiteit en uitstraling: grote ketens in de Nieuwstraat, designwinkels in de Dansaertwijk, of tweedehandswinkels in de Marollen, er is voor elk wat wils.

Free Shopping Bus

De Stad Brussel heeft een gratis shuttledienst (PDF, 4.78 MB) ingevoerd voor één jaar om shopliefhebbers aan te sporen al deze diverse winkelwijken in het stadscentrum te verkennen. De bussen, die 22 passagiers kunnen vervoeren, rijden op vrijdag, zaterdag en elke eerste zondag van de maand (in december elke zondag). Het bustraject brengt passagiers naar de volgende wijken: Dansaert, Sint-Jakobs, Nieuwstraat, Grote Markt, Koningsplein, Louiza en Zavel.

Free Shopping Bus

Koopzondagen

De winkels in het centrum van Brussel (Vijfhoek) mogen ook elke zondag open zijn. Veel zaken grepen deze kans al aan: de grote ketens in de Nieuwstraat en de boetieks van de Marollen, de Zavel en de Grote Markt. In de bovenstad en de Sint-Jakobs- en Dansaertwijk nemen steeds meer winkels deel aan het project:

Een winkel zoeken

De website www.shopinbrussels.be geeft een overzicht van alle handelszaken op het grondgebied van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Winkels opzoeken kan per categorie, wijk of naam. De website is heel praktisch om een dagje shopping te plannen:

AGENDA

 

ZIE OOK