attention!

MyBXL niet beschikbaar van 20u tot 22u30

Op dinsdag 23 april 2024 zijn er onderhoudswerken aan het burgerportaal Externe site MyBXL. Het portaal en zijn tool om een afspraak te maken via deze website zijn daardoor niet beschikbaar van 20u tot 22u30.

 

Sport- en cultureel centrum Noordpool

Het Noordpool Centrum (Centre Pôle Nord) is een buurtinfrastructuur met als doel sportieve en culturele activiteiten aan te bieden aan alle Brusselaars en de buurtbewoners van de Noordwijk.

Een jaarlijks programma (sportlessen, toneellessen, filmvoorstellingen,...) evenals meer specifieke evenementen (opvoeringen, concerten, feestelijke evenementen...) bieden een brede waaier van activiteiten voor alle leeftijden en alle smaken.

Het Sport- en Cultureel Centrum Noordpool omvat:

  • Een omnisportzaal: sportzaal van 26 op 44 meter die kan dienen voor sport- of andere activiteiten, de bekleding van de zaal maakt een polyvalent gebruik van deze ruimte mogelijk voor minivoetbal, basketbal, volleybal, badminton, tafeltennis,... De zaal biedt rechtstreeks toegang tot zeven kleedkamers, een verpleeglokaal, toiletten voor mannen en vrouwen en onrechtstreeks tot toiletten voor personen met beperkte mobiliteit.
  • Een cultuurzaal, 'ruimte Ouafa': 240 m² groot, uitgerust met een opvouwbare tribune voor ongeveer 180 personen en een regie (geluid en verlichting), geschikt voor toneelvoorstellingen, concerten, filmvertoningen, lezingen,... Deze zaal biedt toegang tot een loge en tot toiletten voor mannen, vrouwen en personen met beperkte mobiliteit op korte afstand.
  • Een polyvalente zaal van ongeveer 100 m² met een schokwerende vloerbekleding en spiegels, ideaal voor dans, turnen,...
  • Een zaal voor psychomotoriek van 72 m², volledig uitgerust voor de activiteiten van de allerkleinsten.
  • Twee cafetaria's van 120 m² en 45 m², geschikt voor recepties of om een glas te drinken na het sporten.

Het Centrum Noordpool is volledig toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit.

Omnisportzaal

Omnisportzaal

Polyvalente zaal

Danszaal

Culturele zaal

Culturele zaal

Zaal psychomotoriek

Zaal psychomotoriek

Cafetaria

Cafetaria

Polyvalente zaal (Utopie)

Polyvalente zaal (Utopie)

Sportzaal (Utopie)

Sportzaal (Utopie)

Naast deze activiteiten zijn de verschillende ruimtes van het Centrum Noordpool ook te huur om er evenementen te organiseren of gewoon om in alle vrijheid een uur lang te sporten:

  • huur van de omnisportzaal: reservaties rechtstreeks aan het onthaal van het Centrum Noordpool door betaling van het verschuldigd bedrag (20 euro per uur voor Brusselaars, 40 euro per uur voor niet-Brusselaars)
  • wie het hele jaar door of eenmalig een sport- of cultuuractiviteit wil organiseren, kan contact opnemen met het Centrum Noordpool

ZIE OOK