attention!

Sluiting van de loketten op vrijdag 9 december 2022

Door de verhuis van de diensten van de Stad Brussel sluiten de loketten van het voormalige Administratief Centrum (Anspachlaan 6 - 1000 Brussel) al op vrijdag 9 december 2022. U kunt uw documenten ook altijd online en op het burgerportaal Externe site MyBXL aanvragen, of een afspraak maken. Door de verhuis kan de wachttijd voor een telefonisch antwoord ook tijdelijk langer zijn.

 

Stad Brussel bekroond op Brussels Be Fair Awards 2022

In mei 2022 kreeg de Stad Brussel de prijs 'Best Fair Speaker' tijdens de Brussels Be Fair Awards van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest - Brussels International.

De Stad kreeg die prijs voor al haar acties die de aandacht vestigen op de basisprincipes van eerlijke handel, de sociale en ecologische waarde ervan, het respect voor de rechten van de werknemers en een eerlijke prijs voor de producenten.

Het is een bekroning voor verschillende acties van de Stad Brussel, zoals de Fast Fashion Tour (Ach'ACT), de Fair Walk (Oxfam-Wereldwinkels) en een Veertiendaagse van de Internationale Solidariteit met als thema waardig werk.

Video 'Fair trade in Brussel'

Video in het kader van de campagnes 'Maak van Brussel een fairtradegewest & fairtradegemeente' (de video bevat tekst en ondertitels in het Frans en Nederlands):

Gemaakt 20/06/2022 (bewerkt op 20/06/2022)