Maatregelen coronavirus

De Stad Brussel heeft verschillende beslissingen genomen om de maatregelen van de federale regering in de strijd tegen het coronavirus (Covid-19) te respecteren. Meer info: maatregelen Stad Brussel tegen coronavirus. Belangrijk! Toegang Administratief centrum & verbindingsbureaus: alle burgers worden gevraagd om alleen te komen, maximaal 15 minuten voor het tijdstip van de afspraak, een mondmasker te dragen (verplicht), en de handen te desinfecteren.

 

Benoit Hellings

Eerste Schepen. Schepen van Klimaat en Sport.

Benoit Hellings werd geboren in 1978 en hij woont sinds 1996 in Brussel. Het was liefde op het eerste gezicht want hij was gefascineerd door de diversiteit, dynamiek en kansen van de stad!

Benoit Hellings studeerde politicologie aan de Université libre de Bruxelles (ULB) en sloot zich aan bij Ecolo in 2000. Na vier jaar onderzoek aan de ULB werd hij persattaché bij Visit Brussels, waar hij de stad introduceerde bij buitenlandse journalisten die door de hoofdstad passeerden. In 2007 nam hij voor het eerst deel aan een verkiezing en werd hij eerste opvolger in de Senaat. Vanaf 2009 werd hij senator.

In 2011 was hij voorzitter van de Raad van Bestuur van de Haven van Brussel, parallel aan taken in verschillende regionale ministeriële kabinetten. In 2014 werd hij rechtstreeks gekozen in de Kamer van Volksvertegenwoordigers voor Brussel en werd hij vicevoorzitter van de Commissie Nationale Defensie.

In 2017 werd hij aangeduid als lijsttrekker van Ecolo-Groen voor de gemeenteraadsverkiezingen voor de Stad Brussel. Op 3 december 2018 legde hij de eed af als Eerste Schepen, Schepen van Klimaat en Sport van de Stad.

Benoit Hellings gelooft dat de strijd tegen de klimaatopwarming en het behoud van biodiversiteit de politieke kwestie van zijn generatie is. Hij oefent nu bevoegdheden uit op gemeentelijk niveau die mensen in Brussel in staat stellen om te bewegen (sport), en goed te eten en te ademen (milieu en klimaat).

Benjamin Adnet
Directeur Communicatie
Stadhuis
Grote Markt
1000 Brussel
Tel.: 02 279 47 14
GSM: 0498 91 84 38
E-mail: benjamin.adnet@brucity.be

Els Wauters
Persattaché (NL)
Stadhuis
Grote Markt
1000 Brussel
Tel.: 02 279 48 18
E-mail: els.wauters@brucity.be

2021

2020

2019