attention!

MyBXL niet beschikbaar van 20u tot 22u30

Op dinsdag 23 april 2024 zijn er onderhoudswerken aan het burgerportaal Externe site MyBXL. Het portaal en zijn tool om een afspraak te maken via deze website zijn daardoor niet beschikbaar van 20u tot 22u30.

 

Digitale hulp in Brussel

Digitale hulp nodig? In de stad Brussel zijn er verschillende workshops, opleidingen en digitale helpdesks om u te helpen.

Openbare Computerruimtes (OCR's) stellen computers met internetverbinding ter beschikking van het grote publiek. U kan er vrij gebruikmaken van de pc's en internet, hulp en advies vragen aan de begeleiders en opleidingen volgen.

Versailleswijk

De Versailles Digital Social Club is een ruimte waar iedereen welkom is om samen de digitale wereld te verkennen. Het doel is om mensen te leren omgaan met computers, surfen op het internet en toegang krijgen tot online diensten. Meer info:

Externe site Digital Social Club Versailles

De Externe site Buurthuizen van de Stad Brussel bieden digitale hulp aan. Maatschappelijk werkers, begeleiders en vrijwilligers zijn op vaste tijdstippen aanwezig om senioren te helpen met hun administratieve procedures (online bankieren, online aanmelden tijdens administratieve procedures, toegang tot MyMinFin, MyPension, MyRent, MijnGezondheid,...).

Via het project Numatic biedt het Externe site OCMW van de Stad Brussel dagelijks digitale toegang aan mensen die het OCMW opvangt, om ze op te leiden rond het gebruik van internet en digitale tools.

De Stad Brussel helpt burgers ook om toegang te krijgen tot digitale diensten of alternatieven. De selfloketten bieden toegang tot het burgerportaal MyBXL en de tool om een afspraak te maken. De onthaalmedewerkers in Brucity bieden daarbij begeleiding en hulp.

De dienst Gelijke Kansen van de Stad Brussel bied ook hulp aan personen met een handicap bij de toegang tot online diensten:

De Dienst voor Hulp aan Brusselse Senioren en de Externe site Dienst Gezins- en Seniorenhulp van het OCMW van de Stad Brussel kunnen hun doelgroepen helpen bij administratieve procedures en bepaalde online diensten.

De Externe site Buurthuizen van de Stad Brussel bieden eveneens digitale hulp aan.

Meer details zijn beschikbaar op:

Digitale hulp in de stad Brussel

AGENDA

 

ZIE OOK

Digitale hulp in Brussel