attention!

MyBXL niet beschikbaar van 20u tot 22u30

Op dinsdag 23 april 2024 zijn er onderhoudswerken aan het burgerportaal Externe site MyBXL. Het portaal en zijn tool om een afspraak te maken via deze website zijn daardoor niet beschikbaar van 20u tot 22u30.

 

Grand Hospice: ontmoetingsplaats met 140 projecten

Het Groot Godshuis of 'Grand Hospice', gevestigd op nummer 7 van de gelijknamige straat, herbergt nu meer dan 140 initiatieven gedreven door een groep burgers met een gemeenschappelijk doel: werken aan een betere wereld.

De vzw 'Pali Pali' - die zichzelf beschrijft als een 'aanstoker van ideeën' - beheert deze ruimte dagelijks met de steun van het OCMW en ontwikkelt er projecten rond 4 thema's: de gemeenschap, duurzame ontwikkeling, kunst & cultuur en onderwijs & gezondheid.

Projecten voor een betere wereld

Het Grand Hospice wil niet alleen een broedplaats zijn voor projecten en ideeën maar ook een echte leefruimte dankzij de tuin en drank- en eetgelegenheid, de kapper (Vilain), een schoonheidssalon (Zamany), een banketbakkerij (Toga), een naaiatelier (Couture Club) en een platenwinkel (Hospice Records).

Ontdek de 140 initiatieven:

Externe site Grand Hospice

Het OCMW van de Stad Brussel heeft de tijdelijke bezetting van de 'Grand Hospice' door Pali Pali verlengd tot december 2025.

Openbare rust

De keerzijde van de medaille is echter dat dit succes ook (geluids)overlast voor de buurtbewoners met zich mee kan brengen. Via haar dienst Openbare Rust vroeg de Stad Brussel daarom aan Pali Pali preventieve overleg- en dialoogacties te organiseren. Eén van de maatregelen om de rust in de wijk terug te brengen, is een 'hotline' om overlast te melden via 0494 17 34 54.

Gemaakt 29/06/2022 (bewerkt op 04/04/2023)
Grand Hospice: ontmoetingsplaats met 140 projecten