Hulp, subsidies en verplichtingen - Klimaatplan

Of u nu een inwoner bent van de stad Brussel, een bedrijf, een onderneming of een non-profitorganisatie, u kunt profiteren van financiële steun en ondersteuning om u aan te moedigen concrete actie te ondernemen voor het klimaat.

Wilt u uw dak isoleren, een groendak installeren, een moestuin beginnen, afstand doen van uw auto of een compostvat kopen? Of u nu eigenaar of huurder van uw huis bent, de Stad Brussel kan u helpen. U kan gratis advies, ondersteuning, training en regionale en/of lokale subsidies krijgen voor een breed scala aan klimaatvriendelijke acties.

Alle beschikbare ondersteuning

Hulp voor particulieren

Coaching (energie, mobiliteit, water, logistiek, afval, biodiversiteit), zichtbaarheid in communicatie, belastingvrijstellingen, bonussen,... Er zijn ook tal van regelingen om micro-, kleine en middelgrote ondernemingen, bedrijven en verenigingen te helpen maatregelen te nemen of investeringen te doen voor het klimaat, op vrijwillige basis of om aan bepaalde wettelijke verplichtingen te voldoen.

Alle beschikbare ondersteuning

Om u te helpen bij het begrijpen en naleven van de milieuregelgeving die zoveel aspecten van uw dagelijks leven beïnvloedt, heeft Leefmilieu Brussel een gids samengesteld met goede praktijken en overtredingen om het milieu te beschermen:

ZIE OOK