Sainctelettebrug afgesloten

Door een brand liep de Sainctelettebrug schade op. De brug richting Basiliek blijft om veiligheidsredenen tot nader order afgesloten. Alle info over alternatieve trajecten en omleidingen: Sainctelettebrug afgesloten (Brussel Mobiliteit)

Maatregelen coronavirus

De Stad Brussel heeft verschillende beslissingen genomen om de maatregelen van de federale regering in de strijd tegen het coronavirus (Covid-19) te respecteren. Meer info: maatregelen Stad Brussel tegen coronavirus. Belangrijk! Toegang Administratief centrum & verbindingsbureaus: alle burgers worden gevraagd om alleen te komen, maximaal 15 minuten voor het tijdstip van de afspraak, een mondmasker te dragen (verplicht), en de handen te desinfecteren.

 

Klimaatplan

Wat is het?

Door middel van de ontwikkeling van haar klimaatplan heeft de Stad Brussel zich actief betrokken bij de strijd tegen de klimaatsverandering. Het Klimaatplan is een essentieel instrument dat ontwikkeld werd in twee fasen: de CO2-voetafdruk en het actieplan. Deze tools zullen de Brusselaars, maar ook het personeel van de Stad, voorbereiden op de komende klimaat- en energieveranderingen.

Met welk doel?

Het Klimaatplan van de Stad Brussel is bedoeld om de Europese doelstellingen inzake energie en klimaat te realiseren in 2030:

  • vermindering van de uitstoot van broeikasgassen met minstens 40% ten opzichte van 1990
  • verhoging van het volume hernieuwbare energie tot de minimumdrempel van 27%
  • verbetering van de energie-efficiëntie met ten minste 27%

Website:

Brochure:

Klimaatplan

Evolutie

Lancering