Maatregelen coronavirus

De Stad Brussel heeft verschillende beslissingen genomen om de maatregelen van de federale regering in de strijd tegen het coronavirus (Covid-19) te respecteren. Meer info: maatregelen Stad Brussel tegen coronavirus. Belangrijk! Toegang Administratief centrum & verbindingsbureaus: alle burgers worden gevraagd om alleen te komen, maximaal 15 minuten voor het tijdstip van de afspraak, een mondmasker te dragen (verplicht), en de handen te desinfecteren.

 

Projectoproep Initiatieven voor duurzaamheid

De Stad Brussel heeft een budget om burgerinitiatieven voor duurzame ontwikkeling aan te moedigen. Dit jaar ligt de focus op water. Dien uw aanvraag ten laatste op 2 mei 2021 in.

Wie kan deelnemen?

  • Een feitelijke vereniging: een bewonersgroep, een wijkcomité, een oudercomité,...
  • Een vzw
  • Een vereniging hoofdstuk XII (buurthuizen...)
  • Een onderwijsinstelling
  • Een start-up (bedrijf van minder dan 4 jaar oud)
  • Een zelfstandige

Welk bedrag?

Krijg tot 10.000 euro voor de uitvoering van uw project.

Welke projecten?

Stel een project voor dat ertoe bijdraagt dat Brussel een duurzamere en veerkrachtigere stad wordt om de klimaatverandering beter aan te kunnen. Het kan aansluiten bij de volgende thema's: water, stadslandbouw, biodiversiteit en groene ruimten, energie, afval verminderen en hergebruiken, zero waste, mobiliteit en luchtkwaliteit, duurzame voeding en consumptie of sociale en/of kringloopeconomie.

Hoe deelnemen?

Dien uw project ten laatste op 2 mei 2021 in, via volgend formulier (downloaden en ingevuld terugsturen naar duurzaam@brucity.be):

Alle informatie vindt u terug in het reglement:

Gemaakt 01/03/2021 (bewerkt op 01/03/2021)

AGENDA

 

ZIE OOK

Céline van het project 'Autour de Marguerite' (2020)

PRAKTISCHE INFO