Roze lintjescampagne 2023

De roze lintjescampagne van Think Pink vindt plaats van 15 september tot en met 31 oktober 2023. Zo wil Think Pink vrouwen stimuleren om zich tijdig te laten screenen op borstkanker. Maar de campagne steunt ook alle lotgenoten die de strijd aangaan of herdenkt lotgenoten die er niet meer zijn.

In België wordt nog steeds 1 op de 8 vrouwen getroffen door borstkanker. Daarom blijven preventie en bestrijding van de meest voorkomende kanker bij vrouwen in ons land belangrijk.

Een roze lintje dragen?

U kan één of meerdere lintjesboxen bestellen en uw omgeving bewustmaken van het belang van screening en uw steun tonen aan alle lotgenoten. Bestel een gratis lintjesbox van 50 lintjes en verkoop de roze Think Pink-lintjes voor 2 euro.

Of u kan een roze lintje kopen en opspelden om zo mee te sensibiliseren over het belang van screening.

De opbrengst van deze campagne wordt volledig gedoneerd aan zorgprojecten voor lotgenoten.

Meer info:

Externe site Lintjescampagne 2023

Screening borstkanker

De Mammotest is een gratis tweejaarlijkse screeningsmammografie voor alle Belgische vrouwen tussen 50 en 69 jaar. Deze wordt georganiseerd door de overheid. Woont u in Brussel, dan krijgt u een uitnodigingsbrief om zelf een afspraak te maken in een erkend mammografiecentrum:

Externe site Borstkankerscreening in Brussel

Met de ludieke campagne Wie zorgt voor jouw borsten? hoopt Think Pink meer vrouwen te overtuigen van het belang van de screening:

Externe site Campagne Wie zorgt voor jouw borsten?

Volgende video toont de campagne Wie zorgt voor jouw borsten? (de video bevat geen dialoog, enkel een achtergrondmuziek):

Meer lezen in de Brusseleir?

Brusseleir van oktober 2023 (PDF, 4.39 MB) (Portret, pagina's 18 en 19)

Gemaakt 12/10/2023 (bewerkt op 12/10/2023)

AGENDA

     

    ZIE OOK

    Campagne roze lintjes 2023
    © Think Pink