Museum voor het Kostuum en de Kant

Museum voor het Kostuum en de Kant © GIAL

Het Museum voor het Kostuum en de Kant, opgericht in 1977, brengt het textielerfgoed van de Stad Brussel onder de aandacht. De begincollectie bestond hoofdzakelijk uit de kerkelijke gewaden en de Brusselse kant die in het Broodhuis bewaard werden.

Onthaal van het Museum voor het Kostuum en de Kant © MKK In de afgelopen jaren heeft het Museum een rijke en veelzijdige collectie bijeengebracht: kostuums, oud en hedendaags kantwerk, borduurwerk en originele accessoires worden afwisselend in de kijker gezet tijdens thematentoonstellingen. Deze collectie is niet uitsluitend het resultaat van aankopen, een belangrijk deel is afkomstig uit privéschenkingen.

Thematentoonstellingen, catalogi

Zijden cocktailjurk. Christian Dior, 1957 © MKK/Foto: Dohet-Peeters Bij elke thematentoonstelling wordt een rijkelijk geïllustreerde catalogus uitgebracht, waarin de eigen collecties geplaatst worden in de Europese context van de mode en textielontwerpen.

Tijdelijke tentoonstellingen

Om deze waardevolle getuigen van de historische ontwikkeling van onze maatschappij beter tot hun recht te laten komen, nam het museum in 2004 nieuwe lokalen en een zaal voor tijdelijke tentoonstellingen in gebruik.

Op de agenda

Praktische informatie

Museum voor het Kostuum en de Kant
Violetstraat 12
1000 Brussel
[kaart]

Telefoon 1 : 02 213 44 50

Open : Dinsdag tot en met zondag van 10u tot 17u (maandag gesloten). De kassa sluit 15 minuten voor het sluitingsuur.
Telefoon open : voor een optimaal bezoek worden groepen verzocht om vooraf te reserveren
Sluitingsperiode : maandagen en op 1/1, 1/5, 1/11, 11/11 en 25/12
Extra info : Inkom: 8 euro, 6 euro voor senioren en groepen, 4 euro voor studenten, gratis: onder 18 jaar, elke eerste zondag van de maand, inwoners van de Stad Brussel. Art 27: 1,25 euro. Diverse kortingen mogelijk. Legendes in Frans, Nederlands en Engels.