Maatregelen coronavirus

De Stad Brussel heeft verschillende beslissingen genomen om de maatregelen van de federale regering in de strijd tegen het coronavirus (Covid-19) te respecteren. Meer info: maatregelen Stad Brussel tegen coronavirus.

 

Horeca - vergunningen

De uitbating van een horecazaak op het grondgebied van de Stad Brussel is onderhevig aan een specifieke regelgeving waarvan de belangrijkste elementen zijn opgenomen in de 'Verordening inzake de uitbating van een horecazaak op het grondgebied van de Stad Brussel'.

Maatregelen coronavirus: restaurants en cafés zijn gesloten (sinds 19 oktober). Afhalen van maaltijden is mogelijk tot 22u.

Hulp nodig?

 • Verordening inzake de uitbating van een horecazaak op het grondgebied van de Stad Brussel (PDF, 292.04 KB)
 • Conformiteitsattest

  Op grond van deze verordening moet elke horecazaak gelegen op het grondgebied van de Stad in het bezit zijn van een conformiteitsattest. U moet hiervoor volgend formulier invullen:

  Het volledige administratieve dossier moet ten laatste 20 kalenderdagen vóór de opening van de vestiging worden ingediend bij de cel Horeca. Sommige documenten zijn hierbij noodzakelijk:

  Verdere vergunningen

  Aanvullende vergunningen kunnen worden aangevraagd in verband met de uitbating van een horecazaak, met name:

  Deze vergunningen kunnen worden gevraagd bij het openen van het dossier bij de cel Horeca door volgend formulier in te vullen:

  In ieder geval kunnen deze vergunningen pas worden verleend als de zaak een conformiteitsattest heeft.

  ZIE OOK

  PRAKTISCHE INFO