Verstoorde dienstverlening aan loketten Demografie

Door de nationale betoging kan de dienstverlening aan de loketten van het departement Demografie (Bevolking en Burgerlijke Stand) verstoord zijn op vrijdag 24 september 2021. Het e-loket blijft toegankelijk voor het uitvoeren van een reeks administratieve stappen.

 

Uitbreiding terras (horeca) tot en met 31 oktober 2021

Als steun aan de horeca kan de Stad Brussel onder bepaalde voorwaarden een seizoensuitbreiding van het terras op parkeerplaatsen toestaan. De Stad heeft deze uitbreidingen verlengd tot en met 31 oktober 2021. Na 31 oktober wordt er geen verlenging meer toegekend.

Opgelet: deze 'Covid'-terrasuitbreiding moet uiterlijk op 31 oktober uit de openbare ruimte worden verwijderd. Na 31 oktober wordt er geen verlenging meer toegekend, met name om redenen van stedenbouwkundige regelgeving. De jaarlijkse terrassen kunnen wel op dezelfde manier blijven geplaatst.

Premie voor demontage

Om de financiële impact van deze ontmanteling te beperken, kan u een premie voor het afbreken van het terras aanvragen (tot maximaal 2.000 euro):

Uitgebreide terrassen permanent vanaf 2022

De Stad Brussel heeft ook beslist om het principe van uitgebreide terrassen permanent te maken vanaf 2022.

Vanaf 2022 kunnen de uitbreidingen elk jaar worden toegestaan in het kader van de klassieke terrasvergunningen. Terrasuitbreidingen kunnen worden aangevraagd door de uitbaters in hun jaarlijkse terrasvergunning en worden toegestaan van april tot eind september, volgens de voorschriften en tarieven van het terrasreglement.

Handelaars kunnen nu bij de cel Horeca een verzoek indienen voor een seizoensverlenging van het terras voor 2022:

Formulier uitbreiding Covid-terras (tot en met 31 oktober 2021)

De gevraagde uitbreiding moet zich bevinden binnen de gevelafbakening van de zaak, op de parkeerplaats voor de gevel. Het formulier moet per mail gestuurd worden naar horeca@brucity.be:

Gemaakt 20/04/2021 (bewerkt op 21/09/2021)

ZIE OOK