Overslaan en naar de inhoud gaan

Een toffe collega! Ken je Foudil?

Een toffe collega! Ken je Foudil?

De Stad Brussel voert een beleid van diversiteit, niet-discriminatie en gelijke kansen en gaat in de eerste plaats op zoek naar talent. Lees hier de getuigenis van één van de werknemers van de Stad.

Foudil: Mijn naam is Foudil, ik ben bij de Stad begonnen in juli 2014. Ik heb steeds bij de dienst Bevolking gezeten, waar ik een beetje in alle afdelingen gewerkt heb. Daarvoor had ik al in een bakkerij en de bouw gewerkt, een beetje alles dus.

Vooraleer te solliciteren had ik een artikel gelezen op de website van de Stad waarin stond dat de openbare sector minstens 3% personen met een handicap moest tellen. Ik heb toen direct gebeld en men vroeg me mijn cv op te sturen. Uiteindelijk werd ik voor een sollicitatiegesprek uitgenodigd en kon ik onmiddellijk een contract van onbepaalde duur ondertekenen.

Ik heb nooit aan mijn eigen competenties getwijfeld vooraleer ik bij de Stad aan de slag ging. Wel was ik bang twee keer gediscrimineerd te worden, zowel omwille van mijn handicap als van mijn afkomst.

Toch was ik het meeste bang voor mijn handicap, bang dat men enkel mijn arm zou zien, ik heb dat al zo vaak gehoord. Gelukkig was die angst onnodig en heb ik steeds een goede relatie gehad met mijn collega's.

In mijn geval werd de werkplaats niet meteen aangepast. Goed, dat is intussen 8 jaar geleden, toen dacht men daar nog niet echt aan.

Het werd hoog tijd dat er wat beweging in kwam en dat de Stad wat terreinkennis opdeed.

Vandaag kan ik zeggen dat de Stad erop vooruitgegaan is met Brucity. Alles was voorbereid en klaar vooraleer we onze intrek namen en ik heb mijn werkplaats kunnen uittesten zodat mijn welzijn gewaarborgd is.

Mijn devies? Niet opgeven en steeds volhouden! Het bewijs? Ik maak ook deel uit van de nationale taekwondoploeg.

Foudil

Gemaakt op 15/03/2023 (Gewijzigd op 14/06/2024)