Overslaan en naar de inhoud gaan

Een toffe collega! Ken je Vanessa?

Een toffe collega! Ken je Vanessa?

De Stad Brussel voert een beleid van diversiteit, niet-discriminatie en gelijke kansen en gaat in de eerste plaats op zoek naar talent. Lees hier de getuigenis van één van de werknemers van de Stad.

Vanessa: Mijn naam is Vanessa en ik ben dossierbeheerder bij de Human Resources van de Dienst voor het Jonge Kind.

Ik ben in 2006 bij de Stad begonnen als directrice van een crèche tot bleek dat ik een neurologische ziekte had, samen met een genetische ziekte. Ik heb anderhalf jaar niet kunnen werken en heb moeten revalideren. Als gevolg daarvan werd ik opgeroepen door Medex, die wilde dat ik vervroegd met pensioen ging. Gelukkig bood de Stad me een meer geschikte job aan, nog steeds bij de Dienst voor het Jonge Kind, maar dan in de kantoren.

Ten eerste wil ik de Stad bedanken voor het aanpassen van mijn job.

In het begin wist ik niet of ik het zou halen. Het was onbekend terrein, ik wist niet hoe mijn lichaam zou reageren. Dus ik zag het als een nieuwe uitdaging. Professioneel gezien kan ik zeggen dat het heel goed gaat. 

Ik heb een boodschap om door te geven, meerdere zelfs! "Ten eerste wil ik de Stad bedanken voor het aanpassen van mijn job. Je moet het meemaken om het te beseffen, maar de ziekte, je verplaatsen in een rolstoel... het is echt uitputtend tussen de vermoeidheid en de pijn."

Vanessa

Gemaakt op 09/01/2024 (Gewijzigd op 13/06/2024)