Overslaan en naar de inhoud gaan

Een toffe collega! Ken je Rizlen?

Een toffe collega! Ken je Rizlen?

De Stad Brussel voert een beleid van diversiteit, niet-discriminatie en gelijke kansen en gaat in de eerste plaats op zoek naar talent. Lees hier de getuigenis van één van de werknemers van de Stad.

Rizlen: Mijn naam is Rizlen en mijn verhaal bij de Stad begon met een 'ontdekkingsstage'.

Tijdens het sollicitatiegesprek kreeg ik de keuze uit verschillende diensten voor mijn stage. Ik zei meteen 'dienst Huwelijken'. Toen ze me vroegen waarom, antwoordde ik: "Het is altijd mijn droom geweest om op de dienst Huwelijken te werken", en 'waarom' vroegen ze me opnieuw? "Omdat mijn man en ik ons op mijn trouwdag zo welkom voelden en iedereen zo aardig was dat ik daar wilde werken."

"Durf!", want we hebben veel meer middelen dan we denken.

Vanaf de eerste dag voelde ik me meteen thuis, iedereen stelde me meteen op mijn gemak. Voor mij zijn we echt een familie. Ik werd heel goed opgevangen en opgeleid, en na 2 weken was ik autonoom. Behalve de telefoon heb ik niets aangepast in mijn taken.

Het enige 'fysieke' contact dat ik heb met het publiek is tijdens bruiloften in het Stadhuis, en dat gaat heel goed. Ik zou tegen mensen met een handicap willen zeggen: "Durf!", want we hebben veel meer middelen dan we denken.

Rizlen in het Stadhuis

Gemaakt op 20/12/2023 (Gewijzigd op 20/12/2023)