Maatregelen coronavirus

De Stad Brussel heeft verschillende beslissingen genomen om de maatregelen van de federale regering in de strijd tegen het coronavirus (Covid-19) te respecteren. Meer info: maatregelen Stad Brussel tegen coronavirus. Belangrijk! Toegang Administratief centrum & verbindingsbureaus: alle burgers worden gevraagd om alleen te komen, maximaal 15 minuten voor het tijdstip van de afspraak, een mondmasker te dragen (verplicht), en de handen te desinfecteren.

 

Adreswijziging

U verhuist vanuit een andere gemeente naar het grondgebied van de Stad Brussel? Of u verhuist binnen het grondgebied van de Stad Brussel?

Maatregelen coronavirus: het dragen van een mondmasker is verplicht aan de loketten. Adreswijzigingen kunnen worden gedaan:

Mensen die geen internet hebben of hulp nodig hebben, kunnen een adreswijziging ook aanvragen per post: Demografie - Dienst Bevolking, Anspachlaan 6 - 1000 Brussel.

U moet uw nieuwe adres binnen 8 werkdagen na uw eigenlijke installatie meedelen aan de gemeente, zodat u kan ingeschreven worden of zodat uw adres kan aangepast worden in het bevolkingsregister en op de chip van uw elektronische identiteitskaart of verblijfskaart.

Hoe aanvragen?

  • Online: via het e-loket
  • Aan het loket

Vereiste documenten

  • Identiteitskaart
  • Verblijfskaart

Tarief

  • 6 euro te betalen aan het loket of bij de verandering van het adres op uw elektronische identiteitskaart of verblijfskaart (bij voorkeur betaling via Bancontact)

Wachttijd

  • 4 tot 6 weken

ZIE OOK