Maatregelen coronavirus

De Stad Brussel heeft verschillende beslissingen genomen om de maatregelen van de federale regering in de strijd tegen het coronavirus (Covid-19) te respecteren. Meer info: maatregelen Stad Brussel tegen coronavirus. Belangrijk! Toegang Administratief centrum & verbindingsbureaus: alle burgers worden gevraagd om alleen te komen, maximaal 15 minuten voor het tijdstip van de afspraak, een mondmasker te dragen (verplicht), en de handen te desinfecteren.

 

Delphine Houba

Schepen van Cultuur, Toerisme, Grote Evenementen en Gemeentelijk Materiaal.

Ik ben in 1985 in Brussel geboren en als jonge links vrouw was ik altijd al geëngageerd. Ik deed mijn middelbare studies aan het Athénée des Pagodes in Neder-Over-Heembeek, waar ik woonde. Ik begon te werken toen ik 16 was om mijn studies te betalen. Het was aan de ULB dat ik mijn diploma in politieke wetenschappen behaalde, in de richting internationale betrekkingen.

Toen ik geconfronteerd werd met de ongelijkheden in de wereld, richtte ik mijn professionele leven op internationale solidariteit in de vrijwilligerssector. Tijdens mijn verschillende missies in het buitenland heb ik op het terrein de schadelijke effecten van bepaalde beleidskeuzes in België vastgesteld, bijvoorbeeld in de landbouw of handel. De beslissing om terug te keren en om te proberen deze beslissingen te beïnvloeden, was toen de evidentie zelve.

Terug in België was het bij het Emile Vandervelde Instituut dat ik de kans kreeg om voort te werken aan Europese en internationale kwesties. Ik kreeg toen de kans om te werken voor Paul Magnette en Jean-Pascal Labille, ministers van Ontwikkelingssamenwerking. Na de verkiezingen van 2014 werkte ik samen met André Flahaut, bekend om zijn internationale inzet. Ik was ook co-auteur van een boek over de vierdaagse werkweek en de collectieve vermindering van de arbeidstijd.

Ik leef en ontplooi me al gedurende meerdere jaren tussen de wijken IJzer en Sint-Katelijne. Mijn betrokkenheid bij de Brusselaars en Brussel kreeg gestalte in het OCMW, waar ik 2 jaar raadslid was, en sinds eind 2017 ook als voorzitter van de Raad van Bestuur van het Brugmannziekenhuis.

Als liefhebber van muziek, lezen en tentoonstellingen wil ik nu het beste van mezelf geven als Schepen van Cultuur, Toerisme en Grote Evenementen.

Grégory Escouflaire
Persattaché en woordvoerder
Stadhuis
Grote Markt
1000 Brussel
Tel.: 02 279 48 56
GSM: 0485 94 06 58
E-mail: gregory.escouflaire@brucity.be

Maïlys Charlier Zenari
Social Media Manager
Stadhuis
Grote Markt
1000 Brussel
Tel.: 02 279 23 02
GSM: 0490 14 07 90
E-mail: mailys.charlierzenari@brucity.be

2021

2020

2019

2018