Maatregelen tegen coronavirus

De Stad Brussel heeft verschillende beslissingen genomen om de maatregelen van de federale regering in de strijd tegen het coronavirus (Covid-19) te respecteren. Meer info: maatregelen Stad Brussel tegen coronavirus.

 

Archief

Heropening Berg van Barmhartigheid

Heropening Berg van Barmhartigheid

De Berg van Barmhartigheid opent opnieuw de deuren op dinsdag 5 mei 2020, na 6 weken sluiting. De instelling biedt de mogelijkheid aan burgers om een lening te verkrijgen in ruil voor de neerlegging van een waardevol voorwerp. U geeft het in pand en neemt het terug na betaling van het geleende bedrag.

Vijfhoek wordt woonerf

Vijfhoek wordt woonerf

Vanaf 11 mei 2020 wordt de hele Vijfhoek een woonerf. Deze tijdelijke maatregel moet het gemakkelijker maken om de social distancing te respecteren en een afstand van 1,5 m tussen mensen te bewaren.

Werken Anspachlaan

Werken Anspachlaan

Vanaf maandag 11 mei 2020 beginnen er werken in de Anspachlaan tussen de Verversstraat en het Fontainasplein. De werken beginnen vlak bij het Fontainasplein en gaan verder richting de Verversstraat.

Studie over binnengebieden in Laken

Studie over binnengebieden in Laken

De Stad Brussel lanceert samen met de Bouwmeester een stedenbouwkundige studie over de binnengebieden van Lakense bouwblokken. De studie moet de bestaande situatie in kaart brengen, en de Stad helpen om toekomstige projecten van woonverdichting beter te kunnen beoordelen en sturen.

Enquête markt Peter Benoitplein

Enquête markt Peter Benoitplein

De markt op het Peter Benoitplein in Neder-Over-Heembeek verwelkomt elke vrijdag van 9u tot 18u een dozijn handelaars. Volgende vragenlijst wil de wensen en behoeften van de inwoners van de wijk voor deze markt in kaart brengen.

Hulp voor huurders en handelaars van Grondregie en OCMW

Hulp voor huurders en handelaars van Grondregie en OCMW

De Grondregie en het OCMW van de Stad Brussel helpen hun huurders (handelaars en residentiële) tijdens deze moeilijke periode door het coronavirus (Covid-19). Zo komen er verschillende maatregelen zoals vrijstelling van huur en een tegemoetkoming. Een overzicht van het noodplan.

Pagina's