Archief

GIAL zet audit online

GIAL zet audit online

Binnen de dynamiek van goed bestuur en transparantie begonnen door de Stad Brussel, besloot de Raad van Bestuur van GIAL om de audit die werd voorgesteld op 23 januari 2018 online te zetten. Dit document is daardoor vrij toegankelijk en te downloaden op deze website.

Herdenking van de aanslagen van 22 maart 2016

Boodschappen na aanslagen 22 maart 2016 staan online

Na de aanslagen van 22 maart 2016 heeft het Archief van de Stad Brussel de boodschappen die aan de Beurs en aan het metrostation Maalbeek werden neergelegd verzameld. De dienst heeft ook foto's genomen van de boodschappen die aan de Beurs met krijt op de muren of op de grond werden geschreven. Al deze berichten staan nu online op de nieuwe website van het Archief.

Archief Stad Brussel

Nieuwe website van het Archief

Het Archief van de Stad Brussel lanceert op 15 maart 2018 een nieuwe website.

Logo 'Werelderfgoed Unesco'

Plaatsing van 7 logo's 'Werelderfgoed Unesco'

In 2018 staat de Grote Markt 20 jaar op de Werelderfgoedlijst. Om deze verjaardag te vieren organiseert de Stad een hele reeks evenementen. Het eerste in de rij is de plaatsing van 7 logo's rond de Grote Markt die verwijzen naar de werelderfgoedstatus. De plaatsing van de bronzen platen begon op maandag 19 maart en zou nog een tweetal weken in beslag nemen.

Stad Brussel

Aanpassing wegvergunning voor elektrische wagens

De Stad Brussel past de gemeentelijke wegvergunning aan voor de komst van elektrische laadpalen. De overschakeling op voertuigen zonder uitlaatgassen is belangrijk om de luchtkwaliteit te verbeteren.