Archief

Socio-economische projectenoproep in de Marollen

Socio-economische projectenoproep in de Marollen

Het duurzaam wijkcontract De Marollen voorziet een operatie met de naam 'herwaardering van de openbare buurtruimten'. Dat project beoogt het financieren van de acties met betrekking tot de animatie, de herwaardering, het activeren en het toe-eigenen van de openbare ruimten via een lokale participatieprocedure.

Werken Anspachlaan

Werken Anspachlaan

Vanaf 12 augustus 2019 gaan de werken van start voor de heraanleg van het kruispunt van de Rijkeklarenstraat en de Verversstraat met de Anspachlaan. De werf verloopt in twee fasen om de doorgang van de MIVB-bus te garanderen. De werken moeten tegen 26 september 2019 klaar zijn.

Werken Beursplein

Werken Beursplein

Vanaf 5 augustus 2019 begint de heraanleg van volgende straten: Auguste Ortsstraat, Beursplein, Kiekenmarkt (gedeelte tussen Hallenstraat en Anspachlaan met ook het kruispunt met de Anspachlaan), Steenstraat (gedeelte tussen Zuidstraat en Anspachlaan).

Virtueel bezoek aan het Riolenmuseum

Virtueel bezoek aan het Riolenmuseum

Het Riolenmuseum van de Stad Brussel kan vanaf nu ook virtueel bezocht worden (in 3D). Het museum aan de Anderlechtsepoort nodigt bezoekers uit op een ongewone reis door de riolen onder de stad.

7 tips voor een picknick zonder afval

7 tips voor een picknick zonder afval

Elke week wordt tussen de 100 en 200 m3 afval opgehaald in de parken van de Stad Brussel. Dat zijn maar liefst 6 containers vol! Het goede nieuws is dat dat aantal met een simpele verandering van gewoonte gemakkelijk naar beneden kan. Denk voortaan 'zero afval' als je zin hebt in een picknick, laat die wegwerpverpakkingen achterwege en geniet mee van een afvalvrij park.

Oldtimers op de Zavelmarkt

Oldtimers op de Zavelmarkt

Op zaterdag 24 en zondag 25 augustus 2019 staat er een tentoonstelling van oldtimers op de antiekmarkt van de Zavel.