Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuws

Webinar over luchtzuivering

De Stad Brussel organiseerde een webinar 'Luchtzuiveringstechnieken ter preventie van Covid' (op vrijdag 21 mei 2021). Een panel van experts stelde daarin de meest efficiënte zuiveringstechnologieën voor en evalueerde ook de kosten ervan. Bekijk hier de heruitzending.

Parkeerverbod Zavel tijdens weekends

De antiekmarkt van de Zavel is weer open sinds zaterdag 8 mei 2021. Er geldt dus een parkeerverbod tussen de top van de Zavel en onderaan de kerk en dat vanaf 6u elke zaterdagvoormiddag. De centrale parking blijft het hele weekend toegankelijk.

Lokale munt Zinne

Sinds 21 maart 2019 circuleert er een lokale munteenheid op het grondgebied van het Brussels Gewest: de Zinne (1 Zinne = 1 euro). Deze lokale en reële burgermunt doet het stap voor stap beter in de Brusselse economie.

Winnende muurschilderingen 100 jaar "In wel en wee"

Vier monumentale muurschilderingen worden gemaakt om de honderdste verjaardag van de fusie van de vier gemeenten Brussel, Laken, Neder-Over-Heembeek en Haren te vieren. U kon stemmen op het fresco dat u in uw buurt wil zien. De winnaars van die stemming zijn nu bekend.

Studieruimte Centrum Noordpool

Het Centrum Noorpool stelt gratis studieruimten beschikbaar voor studenten, om hun examens voor te bereiden of om hun cursussen op afstand te volgen.

Waar Openbare Computerruimtes vinden?

Openbare Computerruimtes (OCR's) stellen computers met internetverbinding ter beschikking van het grote publiek. U kan er vrij gebruikmaken van de pc's en internet, hulp en advies vragen aan de begeleiders en opleidingen volgen.

Lokaal erfgoed op online Erfgoedbank Brussel

De Erfgoedbank Brussel is een digitale databank die het Brussels erfgoed van burgers, families en verenigingen bewaart. Ook Laken, Haren, Neder-Over-Heembeek en 1000 Brussel maken nu deel uit van de databank.

Campagne 'Geen brol rond mijn bol'

De campagne 'Geen brol rond mijn bol' herinnert burgers eraan dat er niets mag worden achtergelaten rond glasbollen en kledingcontainers.