Maatregelen tegen coronavirus

De Stad Brussel heeft verschillende beslissingen genomen om de maatregelen van de federale regering in de strijd tegen het coronavirus (Covid-19) te respecteren. Meer info: maatregelen Stad Brussel tegen coronavirus.

 

Archief

Solden zomer 2020

Solden zomer 2020

In België mag een verkoper slechts 2 keer per jaar onder de benaming 'solden' of een gelijkaardige naam een verkoop houden. Beide periodes van solden zijn bij wet bepaald. Door de maatregelen tegen het coronavirus lopen de zomersolden 2020 uitzonderlijk van 1 augustus tot en met 31 augustus.

Oproep innoverende burgerinitiatieven 'Faire Bruxelles Samen'

Oproep innoverende burgerinitiatieven 'Faire Bruxelles Samen'

De Stad Brussel stelt 30.000 euro ter beschikking van buurtcomités of verenigingen om nieuwe burgerinitiatieven aan te moedigen.

Wijzigingen verkeer Bloemenhofwijk

Wijzigingen verkeer Bloemenhofwijk

Vanaf 15 juni 2020 verandert het verkeer in de Bloemenhofwijk. De buurt wordt veiliger maar blijft daarbij wel bereikbaar voor alle weggebruikers.

Nieuwe serre voor stadslandbouw aan Bockstael

Nieuwe serre voor stadslandbouw aan Bockstael

De Stad Brussel blijft zich inzetten voor een gezonde, lokale en duurzame voeding. Het project Food for change heeft tot doel om de al bestaande stadslandbouw ((collectieve) moestuinen en compost) verder te waarderen en meer beschikbare grond te vinden voor kandidaat-tuiniers. Het is de ambitie om stedelijke moestuinen aan te leggen, waar mogelijk en relevant.

Muurschildering ter nagedachtenis aan George Floyd

Muurschildering ter nagedachtenis van George Floyd

De Stad Brussel heeft een nieuwe muurschildering ingehuldigd in het kader van haar Street Art Parcours. Deze muurschildering, op het kruispunt van de Koninginnelaan en de Paleizenstraat over de Bruggen, brengt hulde aan George Floyd, die werd gedood door een politieagent tijdens zijn arrestatie op 25 mei 2020 in Minneapolis.

Ontdek Brussel al lopend

Ontdek Brussel al lopend

De Franstalige blog Be run wil Brussel laten (her)ontdekken door te lopen (of niet), via routes en posts op de blog, of door evenementen te organiseren zoals de 'Traversée de Bruxelles'.

Pagina's