Archief

Oproep innoverende burgerinitiatieven 'Faire Bruxelles Samen'

Oproep innoverende burgerinitiatieven 'Faire Bruxelles Samen'

De Stad Brussel stelt 45.000 euro ter beschikking van buurtcomités of verenigingen om nieuwe burgerinitiatieven aan te moedigen.

Pcard+ biedt 15 euro parking en 15 euro shopping

Pcard+ biedt 15 euro parking en 15 euro shopping

De parkeerkaart Pcard+ biedt, in samenwerking met de Stad Brussel, voordelige tarieven in de parkings van Interparking in Brussel. Bij het begin van de zomer 2021 krijgt elke nieuwe abonnee een parkeerkrediet van 15 euro en een cadeaubon van 15 euro, te besteden in Brusselse zaken die deelnemen aan de actie Bxl-cadeaubon. Bovendien geeft dit aanbod recht op 30% korting op het parkingticket.

Nieuwe serre voor stadslandbouw aan Bockstael

Nieuwe serre voor stadslandbouw aan Bockstael

De Stad Brussel blijft zich inzetten voor een gezonde, lokale en duurzame voeding. Het project Food for change heeft tot doel om de al bestaande stadslandbouw ((collectieve) moestuinen en compost) verder te waarderen en meer beschikbare grond te vinden voor kandidaat-tuiniers. Het is de ambitie om stedelijke moestuinen aan te leggen, waar mogelijk en relevant.

Muurschildering ter nagedachtenis aan George Floyd

Muurschildering ter nagedachtenis van George Floyd

De Stad Brussel heeft een nieuwe muurschildering ingehuldigd in het kader van haar Street Art Parcours. Deze muurschildering, op het kruispunt van de Koninginnelaan en de Paleizenstraat over de Bruggen, brengt hulde aan George Floyd, die werd gedood door een politieagent tijdens zijn arrestatie op 25 mei 2020 in Minneapolis.

Ontdek Brussel al lopend

Ontdek Brussel al lopend

De Franstalige blog Be run wil Brussel laten (her)ontdekken door te lopen (of niet), via routes en posts op de blog, of door evenementen te organiseren zoals de 'Traversée de Bruxelles'.

Hoe werkt contactopvolging?

Hoe werkt contactopvolging?

Wanneer iemand besmet is met Covid-19, is het van belang de personen te kunnen in kaart brengen met wie die besmette persoon lang contact had. Die personen kunnen namelijk ook besmet zijn. In dat geval zal het contactopvolgingscentrum van het Brussels Gewest deze personen opbellen of thuis bezoeken en advies geven om te voorkomen dat zij op hun beurt hun omgeving besmetten.