Archief

Subsidies voor burgerinitiatieven

Subsidies voor burgerinitiatieven

Brussel Participatie moedigt nieuwe burgerinitiatieven aan door subsidies toe te kennen.

Pcard+ biedt 15 euro parking en 15 euro shopping

Pcard+ biedt 15 euro parking en 15 euro shopping

De parkeerkaart Pcard+ biedt, in samenwerking met de Stad Brussel, voordelige tarieven in de parkings van Interparking in Brussel. Bij het begin van de zomer 2021 krijgt elke nieuwe abonnee een parkeerkrediet van 15 euro en een cadeaubon van 15 euro, te besteden in Brusselse zaken die deelnemen aan de actie Bxl-cadeaubon. Bovendien geeft dit aanbod recht op 30% korting op het parkingticket.

Nieuwe serre voor stadslandbouw aan Bockstael

Nieuwe serre voor stadslandbouw aan Bockstael

De Stad Brussel blijft zich inzetten voor een gezonde, lokale en duurzame voeding. Het project Food for change heeft tot doel om de al bestaande stadslandbouw ((collectieve) moestuinen en compost) verder te waarderen en meer beschikbare grond te vinden voor kandidaat-tuiniers. Het is de ambitie om stedelijke moestuinen aan te leggen, waar mogelijk en relevant.

Muurschildering ter nagedachtenis aan George Floyd

Muurschildering ter nagedachtenis van George Floyd

De Stad Brussel heeft een nieuwe muurschildering ingehuldigd in het kader van haar Street Art Parcours. Deze muurschildering, op het kruispunt van de Koninginnelaan en de Paleizenstraat over de Bruggen, brengt hulde aan George Floyd, die werd gedood door een politieagent tijdens zijn arrestatie op 25 mei 2020 in Minneapolis.

Ontdek Brussel al lopend

Ontdek Brussel al lopend

De Franstalige blog Be run wil Brussel laten (her)ontdekken door te lopen (of niet), via routes en posts op de blog, of door evenementen te organiseren zoals de 'Traversée de Bruxelles'.