Maatregelen coronavirus

De Stad Brussel heeft verschillende beslissingen genomen om de maatregelen van de federale regering in de strijd tegen het coronavirus (Covid-19) te respecteren. Meer info: maatregelen Stad Brussel tegen coronavirus.

 

Archief

Handvest van de burgerparticipatie

Handvest voor burgerparticipatie

De Stad Brussel heeft een Handvest voor burgerparticipatie aangenomen. Dat handvest is een document dat geleidelijk zal groeien en waarin de Stad zich verbindt tot luisteren, dialoog en transparantie.

Red Lions winnen Nationale Trofee voor Sportverdienste 2019

Red Lions winnen Nationale Trofee voor Sportverdienste 2019

De Red Lions, de nationale mannenploeg in het hockey, zijn de winnaars van de Nationale Trofee voor Sportverdienste 2019. De prijs, in het leven geroepen en uitgereikt door de Stad Brussel, is een onderscheiding voor verdienstelijke Belgische sporters of sportploegen.

Peuken op straat? Stop ermee!

Peuken op straat? Stop ermee!

De Stad Brussel heeft een groot plan voor de aanpak van sigarettenpeuken die op straat gegooid worden. Het 'Plan Filters' omvat naast bewustmaking en het plaatsen van openbare asbakken ook een verhoging van de boetes en een partnerschap voor het recycleren van ingezamelde peuken.

Laureaten projectoproep Initiatieven voor Duurzaamheid 2020

Laureaten projectoproep Initiatieven voor Duurzaamheid 2020

In het voorjaar van 2020 lanceerde de Stad Brussel naar goede gewoonte haar projectoproep Initiatieven voor Duurzaamheid. 30 winnaars werden geselecteerd om projecten rond duurzame ontwikkeling uit te voeren.

Winterplan voor daklozen

Winterplan voor daklozen

Samusocial heeft bij streng winterweer een noodplan voor daklozen. Daklozen kunnen terecht op het gratis nummer 0800 99 340.