Archief

Gebruikskalender Ter Kamerenbos 2018

Gebruikskalender Ter Kamerenbos 2018

De kalender met de geplande bezettingen van het Ter Kamerenbos door evenementen kan hier gedownload worden. Hij krijgt ook regelmatig een update (laatste update 6 april 2018).

2018. Jaar van de Contestatie

Tijdslijn van de jaren 60

In het kader van het project 2018. Jaar van de Contestatie maakte het Archief van de Stad Brussel een tijdslijn met de belangrijkste feiten en gebeurtenissen uit de jaren 60 in Brussel, België en de wereld. Deze tijdslijn is te raadplegen op de website van het Archief en zal in de komende weken worden aangevuld.

Verkeerswijziging en lokaal verkeer in en rond Eikstraat

Verkeerswijziging en lokaal verkeer in en rond Eikstraat

Om de veiligheid van de voetgangers te garanderen worden de Eikstraat, Rozendaal en Stoofstraat (tussen 59-65/48-52) vanaf 25 april 2018 een zone voor beperkt autoverkeer. Deze straten zijn dan toegankelijk voor lokaal verkeer met toegangsbewijs.

Documentaire over geschiedenis Sint-Hubertusgalerijen

Documentaire over geschiedenis Sint-Hubertusgalerijen

De glazen paraplu van Brussel is de eerste documentaire over het verleden van de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen. Deze film van Patricia Niedzwiecki werd gemaakt in samenwerking met de Stad Brussel. Vanaf 1 juni 2018 is hij te zien in Cinéma Aventure.

Street art-muur in het kader van Balkan Trafik

Street art-muur in het kader van Balkan Trafik

De Bulgaarse kunstenaar Bozko werd ter gelegenheid van het festival Balkan Trafik 2018 en in samenwerking met de Stad Brussel uitgenodigd om een muurschildering te realiseren in de Kaaienwijk. Het werk aan de Timmerhoutkaai 7 werd op woensdag 18 april 2018 ingehuldigd.

Parking 'Shop & Go'

Parking 'Shop & Go': 30 minuten gratis parkeren

In de Sint-Katelijnestraat, de Maria-Christinastraat en de straat langs de Grote Zavel zijn nu 'slimme' parkeerplaatsen beschikbaar. Deze 'Shop & Go'-parkeerplaatsen geven u de kans om snel een boodschap te doen want u kan er maximaal 30 minuten gratis parkeren.