Maatregelen coronavirus

De Stad Brussel heeft verschillende beslissingen genomen om de maatregelen van de federale regering in de strijd tegen het coronavirus (Covid-19) te respecteren. Meer info: maatregelen Stad Brussel tegen coronavirus. Belangrijk! Toegang Administratief centrum & verbindingsbureaus: alle burgers worden gevraagd om alleen te komen, maximaal 15 minuten voor het tijdstip van de afspraak, een mondmasker te dragen (verplicht), en de handen te desinfecteren.

 

Archief

Laken laureaat van 'Verborgen Parels'-campagne

Laken laureaat van 'Verborgen Parels'-campagne

In 2018 werden bijna 10 miljoen lampen en armaturen ingezameld door de Belgen. Om dat te belonen, lanceerde Recupel een campagne waarbij elke Belg zijn of haar 'verborgen parels' kon melden: mooie maar ondergewaardeerde plekjes die het verdienen om in de spotlights geplaatst te worden. 'Herinnering aan Expo 58' in Laken kwam als één van de winnaars uit de bus.

Plastic zakjes verboden in alle winkels

Plastic zakjes verboden in alle winkels

Vanaf 1 maart 2020 worden ook plastic bulkzakjes voor fruit en groenten verboden in het hele Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Zelfs biogebaseerde en thuis composteerbare zakken zijn dan niet meer toegelaten.

Wijkraad Neder-Over-Heembeek - Mutsaard

Wijkraad Neder-Over-Heembeek - Mutsaard: Burgerbegroting goedgekeurd

In het kader van de wijkraad Neder-Over-Heembeek - Mutsaard is de Burgerbegroting (van 1 miljoen euro) goedgekeurd. Uiteindelijk werden 14 investeringsprojecten geselecteerd die tegemoetkomen aan de noden van de buurt.

Kolenmarkt en Olivetenhof: voetgangersstraten en heraanleg

Kolenmarkt en Olivetenhof: voetgangersstraten en heraanleg

Vanaf 1 maart 2020 worden de Kolenmarkt (tussen het Fontainasplein en de Olivetenhof) en de Olivetenhof (tussen de Kolenmarkt en de Gootstraat) voetgangerszone. Autoverkeer is er dan niet langer toegelaten.

Renovatie van de Beurs

Renovatie van de Beurs

De renovatie van de Beurs van Brussel is begonnen met lichte demontagewerken van vloeren en plafonds. De eigenlijke werken starten in de zomer van 2020. Begin 2023 gooit het vernieuwde Beursgebouw zijn deuren dan open voor het publiek.

Vragen over het coronavirus?

Vragen over het coronavirus?

Het nieuwe coronavirus (Covid-19) treft vandaag heel Europa. De Belgische gezondheidsautoriteiten zijn waakzaam voor het virus in ons land.

Pagina's