Archief

Verse groenten kopen bij de SAGAL

Verse groenten kopen bij de SAGAL

SAGAL staat voor Solidaire Aankoopgroep voor Artisanale Landbouw (GASAP in het Frans). Een SAGAL koopt producten rechtstreeks bij de producent, betaalt die op voorhand en verbindt zich ertoe tijdens een afgesproken periode bestellingen te plaatsen (minstens een jaar). Zo komt de landbouwer of groentekweker niet voor verrassingen te staan.

Bomenplan 2020-2030

Bomenplan 2020-2030

De Stad Brussel stelde een plan op om haar openbaar bomenerfgoed te ontwikkelen en te beschermen. Het Bomenplan 2020-2030 moet de Stad veerkrachtiger en aangenamer maken om in te leven.

5 tips voor een eindejaar zonder afval

5 tips voor een eindejaar zonder afval

Waarom dit jaar de verspilling van inpakpapier tijdens de feestdagen niet tegengaan en een andere leuke en creatieve manier van verpakken proberen? Hier zijn 5 tips voor een zero afval-eindejaar.

Ommegang op lijst van cultureel erfgoed Unesco

Ommegang op lijst van cultureel erfgoed Unesco

De Ommegang van Brussel werd op 11 december 2019 ingeschreven op de 'Representatieve lijst van immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid'. Deze lijst van de Unesco is een internationale maatregel om immaterieel cultureel erfgoed beter te beschermen. De Ommegang is een folkloristische processie die elk jaar duizenden toeschouwers verzamelt op de Grote Markt van Brussel.