Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuws

Inzameling objecten rond immigratie

De Musea en het Archief van de Stad Brussel organiseren een inzamelingsactie van voorwerpen die verband houden met immigratie en de diversiteit van de bevolking in Brussel.

Laureaten projectoproep Smart City 2024

Met haar projectoproep 'Smart City - Data-Driven Smart City' ondersteunt de Stad Brussel innoverende initiatieven op haar grondgebied. De jury selecteerde 2 winnende projecten die een antwoord bieden op de technologische, veerkrachtige en duurzame uitdagingen van de stad.

Openbaar onderzoek: heraanleg Albert De Meyerplein

Het openbaar onderzoek naar de heraanleg van het Albert De Meyerplein loopt van 29 mei tot en met 27 juni 2024.

Openbare oproep uitbreiding Food truck parcours

De Stad Brussel heeft besloten om over te gaan tot de wijziging en uitbreiding van het Food truck parcours. Deze kennisgeving van vacature verduidelijkt de aanvraagprocedure voor het bezetten van een standplaats op het parcours. Ze blijft zonder tijdslimiet open voor alle standplaatsen.

Projectoproep 'Made in Versailles'

De Stad Brussel lanceert haar 2de editie van 'Made in Versailles'.

'Shift my enterprise': naar een duurzame onderneming

Wil je je onderneming een stevige duw geven richting meer sociale en ecologische duurzaamheid maar weet je niet waar beginnen? De oproep voor blijken van belangstelling 'Shift my enterprise' biedt gratis begeleiding en een subsidie tot 16.000 euro om je onderneming te laten evolueren richting meer duurzaamheid.

'Employer brand research' 2024: 2de plaats voor de Stad Brussel

In 2024 stijgt de Stad Brussel naar de 2de plaats van de meest aantrekkelijke lokale overheden als werkgever. Dat zegt Randstad op basis van haar grote jaarlijkse enquête 'Employer brand research' en de berekening van de behaalde score voor verschillende criteria.

Cyberaanval en lek van persoonlijke gegevens

Onlangs werd één van de leveranciers van de Stad Brussel getroffen door een cyberaanval, waardoor persoonlijke gegevens met betrekking tot identificatiegegevens zijn uitgelekt. Deze gegevens zouden vervolgens openbaar kunnen worden gemaakt en illegaal kunnen worden gebruikt.

Grote peukenraapactie

Van 1 tot en met 25 juni 2024 vindt een grote peukenraapactie plaats. Elke persoon, vereniging of groep die wil deelnemen, kan materiaal aanvragen bij de dienst Netheid van de Stad Brussel, die de sigarettenpeuken zal inzamelen. Op woensdag 26 juni 2024 is er een grote finale op het Muntplein.

Hoe overlast van ratten vermijden?

De rat slaagt erin zich aan te passen aan de stedelijke ecosystemen en leeft in riolen, parken en kelders. Het knaagdier past zich vooral vlot aan omdat hij gemakkelijk voedsel vindt.